Menu Sluiten

Voor10 Porties
Voorbereidingstijd10 minKooktijd50 minTotaal tijd1 uur

Traditionele rijst met groenten

Een heerlijk, goed gevulde rijst met lekker veel groenten. De familie Alsahly had zich hiermee overtroffen op 18 september 2018.

 10 cl zonnebloemolie
 200 gr ghee of geklaarde boter
 200 gr wortel
 500 gr doperwten
 300 gr rundergehakt
 10 gr zwarte peper
 10 gr zout
 100 gr geschilde en gehalveerde amandelen
 750 gr Mahmood- of Basmatirijst
 2 bouillonblokjes
 50 cl yoghurt
 200 gr komkommer
 1 teen knoflook

1

Verhit de helft van de olie en een kwart van de ghee. Voeg daar de wortel en de helft van de doperwten aan toe en laat het 15 minuten sudderen.

2

Voeg er peper en zout naar smaak aan toe en doe de gehakt erbij. Laat het een half uur rustig sudderen.

3

Bak ondertussen de amandelen in wat olie tot ze bruin worden. Voeg deze toe aan de saus.

4

Kook de rijst volgens de verpakking in de bouillonblokjes.

5

Voeg tijdens het koken de rest van de doperwten, ghee en de olie toe.

6

Roer, als de rijst klaar is, de rijst door de saus.

7

Maak van de yoghurt, komkommer en knoflook een smeuïge saus. Roer deze saus door het gerecht.

Ingrediënten

 10 cl zonnebloemolie
 200 gr ghee of geklaarde boter
 200 gr wortel
 500 gr doperwten
 300 gr rundergehakt
 10 gr zwarte peper
 10 gr zout
 100 gr geschilde en gehalveerde amandelen
 750 gr Mahmood- of Basmatirijst
 2 bouillonblokjes
 50 cl yoghurt
 200 gr komkommer
 1 teen knoflook

Instructies

1

Verhit de helft van de olie en een kwart van de ghee. Voeg daar de wortel en de helft van de doperwten aan toe en laat het 15 minuten sudderen.

2

Voeg er peper en zout naar smaak aan toe en doe de gehakt erbij. Laat het een half uur rustig sudderen.

3

Bak ondertussen de amandelen in wat olie tot ze bruin worden. Voeg deze toe aan de saus.

4

Kook de rijst volgens de verpakking in de bouillonblokjes.

5

Voeg tijdens het koken de rest van de doperwten, ghee en de olie toe.

6

Roer, als de rijst klaar is, de rijst door de saus.

7

Maak van de yoghurt, komkommer en knoflook een smeuïge saus. Roer deze saus door het gerecht.

Traditionele rijst met groenten
WhatsApp chat