Menu Sluiten

Voor10 Porties
Voorbereidingstijd15 minKooktijd15 minTotaal tijd30 min

Oosterse rijstpudding met mango

Deze smaakvolle rijstpudding werd op onze Ontmoetingsmaaltijd van 13 november 2018 op tafel gezet. Met dank aan Rolf Munnink.

 300 gr dessertrijst
 625 ml kokosmelk
 625 ml melk
 2 ½ steranijs
 2 ½ stengel sereh (citroengras)
 1 limoen (geraspte schil)
 180 gr lichte basterdsuiker

1

Breng de rijst, kokosmelk, melk steranijs, sereh en geraspte limoenschil in een pan al roerend aan de kook.

2

Voeg de basterdsuiker toe en laat het 12 minuten zachtjes sudderen. Blijf continu roeren.

3

Laat het afkoelen. Serveer het met partjes mango en slagroom.

Ingrediënten

 300 gr dessertrijst
 625 ml kokosmelk
 625 ml melk
 2 ½ steranijs
 2 ½ stengel sereh (citroengras)
 1 limoen (geraspte schil)
 180 gr lichte basterdsuiker

Instructies

1

Breng de rijst, kokosmelk, melk steranijs, sereh en geraspte limoenschil in een pan al roerend aan de kook.

2

Voeg de basterdsuiker toe en laat het 12 minuten zachtjes sudderen. Blijf continu roeren.

3

Laat het afkoelen. Serveer het met partjes mango en slagroom.

Oosterse rijstpudding
WhatsApp chat