Menu Sluiten

Voor10 Porties
Voorbereidingstijd20 minKooktijd15 minTotaal tijd35 min

Kibbeh

Kibbeh zijn traditionele gehaktballetjes uit het Midden Oosten. Op 18 september 2018 maakte de familie Alsahly dit gerecht klaar voor onze Ontmoetingsmaaltijd.

Vulling
 300 gr uien
 2 dl zonnebloemolie
 500 gr mager rundergehakt
 40 gr pijnboompitten
 15 gr gemalen komijn
 8 cl granaatappelmelasse
Kibbeh
 200 gr mager rundergehakt
 500 gr bulgur
 7 dl water (lauw)
 15 gr komijn
 20 gr peper
 1 el zout

Vulling
1

Snij de uien fijn en bak deze in olie goudbruin.

2

Bak 500 gram gehakt mee tot het mooi bruin gebakken is.

3

Voeg de pijnboompitten toe en laat het geheel 7 minuten bakken.

4

Roer er tenslotte de helft van de komijn en de melasse goed door en haal de vulling van het vuur.

Kibbeh
5

Doe de bulgur in een kom met lauw water en laat het 7 minuten staan tot al het water is opgenomen. Maal de bulgur fijn met een keukenmachine.

6

Verwijder eventueel vet van het overgebleven gehakt en voeg het gehakt door de bulgur.

7

Voeg de rest van de komijn, de peper en het zout toe. Maak het mengsel fijn met een keukenmachine en kneed het goed.

8

Maak met vochtige handen balletjes van de kibbeh. Druk met een vinger een holletje in het balletje en druk daarin ongeveer een theelepel vulling. Maak hiervan een eivormig balletje.

9

Frituur de kibbeh in hete olie (niet teveel tegelijk) totdat ze mooi gaar zijn en rondom roodbruin van kleur.

Ingrediënten

Vulling
 300 gr uien
 2 dl zonnebloemolie
 500 gr mager rundergehakt
 40 gr pijnboompitten
 15 gr gemalen komijn
 8 cl granaatappelmelasse
Kibbeh
 200 gr mager rundergehakt
 500 gr bulgur
 7 dl water (lauw)
 15 gr komijn
 20 gr peper
 1 el zout

Instructies

Vulling
1

Snij de uien fijn en bak deze in olie goudbruin.

2

Bak 500 gram gehakt mee tot het mooi bruin gebakken is.

3

Voeg de pijnboompitten toe en laat het geheel 7 minuten bakken.

4

Roer er tenslotte de helft van de komijn en de melasse goed door en haal de vulling van het vuur.

Kibbeh
5

Doe de bulgur in een kom met lauw water en laat het 7 minuten staan tot al het water is opgenomen. Maal de bulgur fijn met een keukenmachine.

6

Verwijder eventueel vet van het overgebleven gehakt en voeg het gehakt door de bulgur.

7

Voeg de rest van de komijn, de peper en het zout toe. Maak het mengsel fijn met een keukenmachine en kneed het goed.

8

Maak met vochtige handen balletjes van de kibbeh. Druk met een vinger een holletje in het balletje en druk daarin ongeveer een theelepel vulling. Maak hiervan een eivormig balletje.

9

Frituur de kibbeh in hete olie (niet teveel tegelijk) totdat ze mooi gaar zijn en rondom roodbruin van kleur.

Kibbeh
WhatsApp chat