Printopties:

Indiase groentecurry

Voor10 PortiesVoorbereidingstijd10 minKooktijd15 minTotaal tijd25 min

Ontmoetingsmaaltijd 13 november 2018

 750 gr rijst
 1500 gr groenten (bijv. courgette, paprika, sperzieboontjes), fijn gesneden
 2 ½ fijn gesneden uien
 4 centimeter verse gember, fijn gesneden
 5 teentjes knoflook, fijn gesneden
 2 ½ tl komijnpoeder
 2 ½ tl kurkuma
 2 ½ tl paprikapoeder
 2 ½ tl chilipoeder
 2 ½ tl garam masala
 2 ½ pak gezeefde tomaten
 250 ml water
 500 ml kokosmelk
 2 ½ blikjes tomatenpuree
 1 ½ bosje koriander
1

Kook de rijst volgens de verpakking.

2

Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan en fruit hierin de ui, gember, en knoflook met een snufje zout en peper.

3

Voeg komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma, chilipoeder en garma masala toe. Bak de kruiden 1 minuut mee.

4

Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit even kort aan.

5

Vervolgens voeg je het water, de gezeefde tomaten en de kokosmelk toe. Laat het geheel voor 10 minuten op middelhoog vuur zachtjes pruttelen. Breng de saus eventueel verder op smaak met peper en zout.

6

Serveer met de rijst en gehakte koriander.

Voedingsfeiten

Porties 10