Menu Sluiten

Voor10 Porties
Voorbereidingstijd10 minKooktijd15 minTotaal tijd25 min

Indiase groentecurry

Deze groentecurry is een lekker pittig Indiaas gerecht. Op 13 november 2018 bereidde Anne Slingerland en haar dochter Cato dit gerecht op onze Ontmoetingsmaaltijd.

Serveer ook de raita bij dit gerecht.

 750 gr rijst
 1500 gr groenten (bijv. courgette, paprika, sperzieboontjes), fijn gesneden
 2 ½ fijn gesneden uien
 4 centimeter verse gember, fijn gesneden
 5 teentjes knoflook, fijn gesneden
 2 ½ tl komijnpoeder
 2 ½ tl kurkuma
 2 ½ tl paprikapoeder
 2 ½ tl chilipoeder
 2 ½ tl garam masala
 2 ½ pak gezeefde tomaten
 250 ml water
 500 ml kokosmelk
 2 ½ blikjes tomatenpuree
 1 ½ bosje koriander

1

Kook de rijst volgens de verpakking.

2

Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan en fruit hierin de ui, gember, en knoflook met een snufje zout en peper.

3

Voeg komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma, chilipoeder en garma masala toe. Bak de kruiden 1 minuut mee.

4

Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit even kort aan.

5

Vervolgens voeg je het water, de gezeefde tomaten en de kokosmelk toe. Laat het geheel voor 10 minuten op middelhoog vuur zachtjes pruttelen. Breng de saus eventueel verder op smaak met peper en zout.

6

Serveer met de rijst en gehakte koriander.

Ingrediënten

 750 gr rijst
 1500 gr groenten (bijv. courgette, paprika, sperzieboontjes), fijn gesneden
 2 ½ fijn gesneden uien
 4 centimeter verse gember, fijn gesneden
 5 teentjes knoflook, fijn gesneden
 2 ½ tl komijnpoeder
 2 ½ tl kurkuma
 2 ½ tl paprikapoeder
 2 ½ tl chilipoeder
 2 ½ tl garam masala
 2 ½ pak gezeefde tomaten
 250 ml water
 500 ml kokosmelk
 2 ½ blikjes tomatenpuree
 1 ½ bosje koriander

Instructies

1

Kook de rijst volgens de verpakking.

2

Verhit een flinke scheut olie in een hapjespan en fruit hierin de ui, gember, en knoflook met een snufje zout en peper.

3

Voeg komijnpoeder, paprikapoeder, kurkuma, chilipoeder en garma masala toe. Bak de kruiden 1 minuut mee.

4

Voeg dan de tomatenpuree toe en bak dit even kort aan.

5

Vervolgens voeg je het water, de gezeefde tomaten en de kokosmelk toe. Laat het geheel voor 10 minuten op middelhoog vuur zachtjes pruttelen. Breng de saus eventueel verder op smaak met peper en zout.

6

Serveer met de rijst en gehakte koriander.

Indiase groentecurry
WhatsApp chat