Menu Sluiten

Voor10 Porties
Voorbereidingstijd2 uur 30 minKooktijd1 uurTotaal tijd3 uur 30 min

Harissa cake

Een Harissacake is een heerlijk zoete griesmeelcake uit het Midden Oosten. Op 18 september 2018 bereidde de Palestijnse familie Alsahly dit als nagerecht op onze Ontmoetingsmaaltijd.

Siroop
 1 kopje suiker
 1 kopje water
 ½ kleine citroen
Cake
 200 gr griesmeel
 2 kopjes suiker
 1 kopje melk of yoghurt
 1 tl baking soda
 ¾ kopje tarwebloem
 50 gr amandelen
 ½ kopje ghee of geklaarde boter

Siroop
1

Meng in een pan één kopje suiker en het halve kopje water en breng het aan de kook. Laat het vijf minuten zachtjes koken.

2

Roer het sap van de halve citroen er doorheen en laat het op laag vuur stroperig worden.

3

Laat de siroop afkoelen.

Cake
4

Meng twee kopjes suiker met het kopje melk of yoghurt. Voeg daar de baking soda en tarwebloem aan toe en kneed het goed door elkaar.

5

Doe hier vervolgens de griesmeel bij en meng het geheel goed. Laat het mengsel twee uur staan.

6

Warm de oven voor op 200 graden.

7

Vet een ovenschaal in met de ghee of boter. Vul de ovenschaal met het mengsel en verdeel de amandelen over de cake.

8

Plaats de cake een uur in de voorverwarmde oven of tot de cake goudbruin is geworden.

9

Verdeel de afgekoelde siroop over de nog hete cake en wacht tot alles is opgenomen.

Ingrediënten

Siroop
 1 kopje suiker
 1 kopje water
 ½ kleine citroen
Cake
 200 gr griesmeel
 2 kopjes suiker
 1 kopje melk of yoghurt
 1 tl baking soda
 ¾ kopje tarwebloem
 50 gr amandelen
 ½ kopje ghee of geklaarde boter

Instructies

Siroop
1

Meng in een pan één kopje suiker en het halve kopje water en breng het aan de kook. Laat het vijf minuten zachtjes koken.

2

Roer het sap van de halve citroen er doorheen en laat het op laag vuur stroperig worden.

3

Laat de siroop afkoelen.

Cake
4

Meng twee kopjes suiker met het kopje melk of yoghurt. Voeg daar de baking soda en tarwebloem aan toe en kneed het goed door elkaar.

5

Doe hier vervolgens de griesmeel bij en meng het geheel goed. Laat het mengsel twee uur staan.

6

Warm de oven voor op 200 graden.

7

Vet een ovenschaal in met de ghee of boter. Vul de ovenschaal met het mengsel en verdeel de amandelen over de cake.

8

Plaats de cake een uur in de voorverwarmde oven of tot de cake goudbruin is geworden.

9

Verdeel de afgekoelde siroop over de nog hete cake en wacht tot alles is opgenomen.

Harissa cake
WhatsApp chat