Menu Sluiten

Voor10 Porties
Voorbereidingstijd15 minKooktijd5 minTotaal tijd20 min

Falafel

Een familierecept, dus de fijne details mochten er niet in. Toch hopen we dat u met onderstaand recept dat Belal Ghannam op 18 september 2018 maakte een heerlijk gerecht kunt maken. 

 500 gr kikkererwten
 2 tenen knoflook
 verse peterselie
 Baharat, Arabische kruidenmix
 zout
 10 Arabische flatbreads
 200 cl yoghurt
 1 citroen
 1 krop sla
 2 tomaten
 2 komkommers

1

Was de kikkererwten en laat ze een dag weken in ruim water. Laat ze uitlekken en maal ze fijn met een keukenmachine.

2

Voeg de knoflook, wat Baharat en een handje peterselie naar smaak toe en meng het goed door elkaar, zodat er een gladde massa ontstaat.

3

Vorm met natte handen kleine balletjes en druk ze iets plat. Frituur de balletjes in ongeveer 3 minuten goudbruin.

4

Maak van de yoghurt en de sap van een halve citroen een smeuïge saus.

5

Vul de flatbreads met wat sla, komkommer, tomaten, de yoghurtsaus en falafel en rol deze vervolgens op.

Ingrediënten

 500 gr kikkererwten
 2 tenen knoflook
 verse peterselie
 Baharat, Arabische kruidenmix
 zout
 10 Arabische flatbreads
 200 cl yoghurt
 1 citroen
 1 krop sla
 2 tomaten
 2 komkommers

Instructies

1

Was de kikkererwten en laat ze een dag weken in ruim water. Laat ze uitlekken en maal ze fijn met een keukenmachine.

2

Voeg de knoflook, wat Baharat en een handje peterselie naar smaak toe en meng het goed door elkaar, zodat er een gladde massa ontstaat.

3

Vorm met natte handen kleine balletjes en druk ze iets plat. Frituur de balletjes in ongeveer 3 minuten goudbruin.

4

Maak van de yoghurt en de sap van een halve citroen een smeuïge saus.

5

Vul de flatbreads met wat sla, komkommer, tomaten, de yoghurtsaus en falafel en rol deze vervolgens op.

Falafel
WhatsApp chat